9.9.2010
Kesäkurpitsamarmeladi
Taivaallisen hyvää ja kaunis keltainen hillo sopii hyvin kakkujen täytteeksi, keksien päälle, puuron silmäksi tai paahto leivälle.
1 kg kuutioitua kuorittua kesäkurpitsaa
2 sitruunan raastettu kuori sekä paloiteltu hedelmäliha (=poista tarkkaan valkea osa ! )
250 g kuivattuja ja liotettuja aprikooseja (Laita aprikoosit veteen likoamaan yön yli)
pala tuoretta inkivääriä
1 kg hillosokeria
Keitä muita aineita paitsi sokeria hiljalleen kattilassa kunnes pehmenevät. Poista inkivääripala ja soseuta soseeksi. Kaada seos uudelleen kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna. Tölkitä.
KOKEILU VUOKSI TEIN PUOLET OHJEISTA, ei olisi kannatanut. Onneksi saan lisää kurpitsoja ja teen isomman satsin, säilyy kuulemma jopa useita vuosia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
6 kommenttia:
kunagi küsisid rabarberi tarretise kohta,siis tegin seda nii--.keetsin hakitud rabarberi tükid vähese veega pehmeks,kurnasin läbi sõela ja saadud vedelikku kasutasin "Winyary" maasikatarretise tegemiseks vee asemel.Maitse järgi saab vaadata ,kas vaja suhkut lisada või mitte.
Tere!Ei olegi siin ammu käinud ja täna tuli hirmus tahtmine piiluda Sinu blogisse. Hea, kui seda tegin, sest Sul nii pönev marmelaadiretsept siin. Aga käi minu blogis meie Eesti presidendiproua kooki vaatamas, tasub proovida, on ytlemata hea ja lihtne kook!Värvikat sygiseootust!Tv.Ruth/maasikas:)
Tänan hea ja kerge retsepti eest.Tuli niii :)hea, et homme tuleb juurde teha. Keldris mitu prisket suvekõrvitsat ja ei teadnud,mis ma nendega peale hakkan.
Sattusin täitsa juhuslikult siia lehele, kui silma hakkas, et siin tegutseb eesti naine Soomemaal ja jagab veel häid nippe teistelegi.
Tänan ja jätka samas vaimus.Jaksamist! Terv.Joensuust.
Tere Raili, tore et oled leidnud uue retsepti.Ja teretulemast minu blogi lehekyljele !!
T:Annuska
minukiisu,tänud ,ise poleks selle peale tulnudki...läheb proovimiseks.
võta heaks
Lähetä kommentti